Flätade mattor 16-17 mars

Aktiviteter, Kurser

Du får lära dig att göra inflätade trasmattor. Mattorna flätas på ett sätt som liknar tuskaftsväv (tekniken ska inte förväxlas med flätor som sys ihop). Resultatet blir en rund eller oval matta, bestående endast av mattrasor. Med tekniken är det även möjligt att fläta korgar och väskor.

Vi river lakan och Lena visar hur man påbörjar en matta på olika sätt. Ta med gamla lakan och förvandla dem till vackra mattor. Du hinner påbörja en eller flera mattor under kursen, som du sedan enkelt kan göra färdigt hemma.

Lena Håkanson är designer och har gjort uppdrag för bland annat IKEA, AB Småland och Färg & Form. Hon ställer ut sina verk och undervisar i olika trycktekniker och textila tekniker. Hon är lektor i design på Linnéuniversitetet.

Kursledare: Lena Håkansson

Tid: 16-17 mars  kl. 9-16

Kursavgift: 1500:-, medlem (Hemslöjden i Kronoberg) 1400:-

Plats: Hemslöjden i Kronoberg, Gamla Domprostgården, Vilhelm Mobergs gata 2, 35229 Växjö

Kostnad för material betalas till kursledaren.

Anmäl: via denna länk

 Betalning och anmälan senast 1 mars till pg 765 371-0. Glöm inte att ange ditt namn och kursnamn på postgirot när du betalar.

Din anmälan är bindande. Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften. Du får ett välkomstbrev före kursstart. Där finns all praktisk information.

Max 10 deltagare