Från björk till krapp – pröva växtfärgning!

Kurser

Herrgårdsslöjd de luxe 17-18 september

Kursledare: Karin Sterner

Datum: 17-18 september

Tid: 09.00-16.00

Pris: 2400 kr

Max 12 deltagare

En kurs där du lär dig grunderna i växtfärgning. Klassiska metoder med tusenåriga anor blandas med samtida och experimentella metoder. Vi färgar både med växter som vi samlat i omgivningarna och inköpta färgämnen.

Kursinnehåll

Vi utforskar skillnader mellan ull, siden, bomull och lin och får en förståelse för hur hela processen fungerar: betning, beredning av färgbad, färgning , efterbehandling mm

Vi färgar tillsammans och delar med oss av upptäckter och färgprover, men alla kommer också ha möjlighet att färga en egen härva garn, en lite större bit tyg eller kanske ett färdigt plagg. 

Under kursen gör vi en färgkarta med exempel på hur olika växter färgar olika material. Den tillsammans med dina erfarenheter kommer vara en kunskapsbank redo att utforska vidare ifrån på hemmaplan !

Förkunskaper

Kursen passar både dig utan förkunskaper inom ämnet och dig som tidigare provat på. Det blir en kul kurs! 

Material
Ta med dig något större du vill färga, som något nystan, tyg eller plagg. Annat kursmaterial ingår.

Kursledare
Kursledare Karin Sterner är en erfaren kursledare och har jobbat på Beckmans, Konstfack och Sätergläntan. Hon har jobbat som designer inom konventionell modebransch och på REMAKE Stockholms stadsmission. Hon har även jobbat på Sörmlands museum som hemslöjdskonsulent och nyligen gjort en utställning om växtfärg. Hon brinner för hållbart mode – det ska vara roligt att klä sig och det går, utan att tära på planetens resurser

Läs mer om Herrgårdsslöjd de luxe HÄR>>

Anmälnings- och deltagaravgift

Anmälan sker via mail till kajsa@hemslojdenkronoberg.se

Sista anmälningsdag: 7 september

I anmälan behövs följande information:

Kurs
Födelseår
Namn
Adress
E-post
Telefon
Eventuell allergier eller specialkost

 

När du anmält dig betalar du in en anmälningsavgiften på 750 kr (delbetalning på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka en vecka före kursstart). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg

Betalning:

PG: 765371-0

Swish: 1230657593

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter HÄR>>

Bra att veta

Kursavgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika lördag och söndag. Lördagskvällens middag ock konsert med Beata Bermuda ingår, samt arbetsmaterial.
Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Herrgårdsslöjd de lux på Osaby Säteri 2022 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Herrgård de luxe.

Logi
Du bokar själv logi. Möjligt till övernattning finns på Herrgård de luxe.  
Deras hemsida hittar du HÄR>>

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Kajsa Horner Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-646 18 02
kajsa@hemslojdenkronoberg.se

Magnus Eriksson

konsulent