Hemslöjdens dag och vernissage FÖRVARING

Utställningar

 4 september är det Hemslöjdens dag!

Det firar vi med att öppna utställningen FÖRVARING på Smålands museum kl. 14.00 och aktiviteter för barn i Hemslöjdens lokaler.

Slöjdare, konsthantverkare och hantverkare med anknytning till Kronoberg visar ett föremål som du kan förvara något i. Fantasin har flödat och vi får se korgar, askar, fodral, väskor, ja till och med BH och byxor, allt i många olika material och tekniker.

Allt flera tänker på vår miljö och använder bättre miljöalternativ att bära eller förvara saker i. En förvaring kan också vara bra till att sortera i eller att förvara något alldeles speciellt i.

Vi förvarar i dag ofta i olika plastföremål, men ur ett historiskt perspektiv har det funnits många alternativ på material att förvara i såsom trä och textil.

I utställningen finns många goda exempel på förvaring som är tillverkade av återbruksmaterial men även exempel som är tillverkade av naturmaterial.

Hemslöjden i Kronoberg har producerat utställningen som är ett samarbete med Kulturparken Småland.

I år temat ULL, LIN på Hemslöjdens dag.

Barn kommer att få pröva på att tova med ull och att spinna på vår nya elektriska spinnmaskin samt att karda ull. Vi kommer att visa hur man spinner med lin och mycket annat som har med ull och lin att göra.
Vi har öppet på Hemslöjden mellan kl. 13.00 och 16.00 och det kommer att finnas kaffe med hembakat att köpa.

Alla är välkomna!