Hemslöjdsresa 2 juni 2023

Aktiviteter, Resor

Vårens medlemsresa är planerad till den 2 juni och sträcker sig mot nordväst och Bodafors. Vi åker gemensamt med buss och samlas vid hämtplatsen vid WTC (World Trade Center), Södra Järnvägsgatan. Bussen avgår 7.00 så var snäll och var på plats senast 6.45.

Det första stoppet blir på Kulturgatan Bodafors som är en mötesplats för hantverk och design. Här får vi ta del av utställningen ”Brodera livet” och en guidad tur på Intarsiaverkstaden. Vi fikar i Röda Längan som ligger i samma område.

Nästa stopp på resan blir Vandalorum i Värnamo där vi äter lunch på Syltan och upplever de aktuella utställningarna. Vi vet inte ännu allt som kommer att hända här men en utställning med Lisa Larsson och hennes keramik är aktuell just då.

Sista stoppet blir vid Bruno Mathsson-museet som ligger alldeles i närhet av Apladalen. Här blir vi visade runt bland byggnader, den fina möbelsamlingen och får veta det mesta om hur Bruno Mathsson levde och arbetade. Vi hinner med en eftermiddagsfika i Apladalens kaffestuga innan vi vänder hemåt mot Växjö igen. Vi beräknar hemkomsten till 18.00.

Pris för hela dagen är 750 kr för medlem i Hemslöjden i Kronoberg och 850 kr för ej medlem. Resa, inträden, guider, fika och lunch ingår. Anmäl dig till helene@damso.se eller 070-720 62 05 senast den 21 april. Betala till föreningens plusgiro 466 98 24-7 senast den 21 april. Glöm inte att skriva ditt namn samt Hemslöjdsresa på insättningen.