En slöjdhelg utöver det vanliga!

16 – 17 september

Kom på slöjdkurs i en ljuvlig miljö, med god mat och trevligt sällskap.

Herrgård de luxe ligger 15 km söder om Växjö och omgärdas av fantastisk natur. Herrgården är sedan 2020 öppen för den som vill komma bort från stadsmiljön en stund. Med anor från medeltiden är det en perfekt plats för slöjd och hantverk.

Under en helg i september har därför Herrgård de luxe och Hemslöjden i Kronoberg slagit sig ihop för höstens slöjdevent.

 Läs mer om kurserna nedan

Sticka och valka en tröja

med  Lotta Blom(alias Tant Kofta)

Här får du utforma en ylletröja från grunden. Lotta lär dig hur du ska förbereda din stickning och anpassa den så att du i slutänden kan valka den. Vi utgår från ullens egenskaper och gör provlappar. Valkningen gör att du får en jacka av ylle med en tjock och härlig kvalitet. Detta är en kurs för dig som redan kan sticka och som vill utveckla din stickning.
Häftet ”Sticka och valka” ingår i kursavgiften. Lotta tar med och säljer garn, men det går bra att ta med eget.

Mer info och anmälan hittar du HÄR>>

Spinnkurs

med Lena Köster

Du får veta mer om olika typer av ull, hur man kardar, kammar och väljer ut ull för att göra garn. Lena har lång erfarenhet av att spinna garn och du får prova på att göra flera olika typer av spunnet garn. Du spinner utifrån din egen nivå. Ta med egen ull och spinnrock om du har. Lena har med sig flera typer av ull och det finns möjlighet att låna spinnredskap.

Mer info och anmälan hittar du HÄR>>

Läderslöjd

med Veronica Pietsch
Första dagen jobbar vi med grundtekniker, materialval och verktyg och gör varsitt bälte. Tidigare erfarenhet är inte nödvändig och har du redan en grund så bygger vi vidare på det. Därefter är det fritt val att tillverka något, efter egen design eller välj bland mallar och förslag som finns. Kanske vill du hellre reparera något medhavt?

Veronica är utbildad sadelmakare med gesällbrev. I sin verkstad tillverkar och reparerar hon produkter för ridsport, jakt, väskor och bruksföremål samt håller kurser inom hantverket.

Mer info och anmälan hittar du HÄR>>

Vill du veta mer om Herrgårdsslöjd de luxe kontaktar du:
Maria Haneskog, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg,  maria@hemslojdenkronoberg.se  070-646 1802

För boende boka på: www.herrgarddeluxe.se