Nunotovning 6-7 april

Aktiviteter, Kurser

Nunotovning är tekniken där ullfibrer filtas samman med färdigt tyg.  Resultatet blir ett smidigt och värmande filtat tyg med en intressant och vacker ytstruktur som bland annat passar utmärkt till beklädnad.

Kursen ger dig grunderna att göra nunofilt av god och hållbar kvalitet. Vi arbetar utforskande både med provlappar, större tyger samt med ihåliga former som kan bli till exempelvis fodral, mössor/hattar eller kuddvar. Under kursen får du tillräcklig kunskap för att kunna arbeta vidare med tekniken på egen hand. Detta är en grundläggande kurs, men passar såväl den som är nybörjare som den som redan har provat nunotovning tidigare och vill lära mera.”

Yvonne Habbe är filtmakare och textilkonstnär. Hon har hållit tovningskurser i Växjö i många år.

Kursledare: Yvonne Habbe

Tid: 6-7 april  kl. 9.00-16.00

Plats: Teleborg Centrumskola, Textilslöjdssalen, Smedsvängen 72, 352 54 Växjö

Kursavgift: 1500:-, medlem (Hemslöjden i Kronoberg) 1400:- (Material betalas till kursledaren på plats.) Max 10 deltagare

Anmälan: via denna länk

Betalning och anmälan senast 5 april till pg 765 371-0. Glöm inte att ange ditt namn och Nunotovning på postgirot när du betalar.

Din anmälan är bindande. Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften. Du får ett välkomstbrev före kursstart. Där finns all praktisk information.