Hemslöjdsresa till Halmstad

Aktiviteter, Resor

Vårens hemslöjdsresa går till Halmstad den 14 maj. Vi samlas i backen vid Utvandrarnas Hus. Bussen avgår 7.00 så var snäll och var på plats senast 6.45.

Första stoppet blir på Alpackagården, Kråkshult. Där kommer vi att få en guidad tur och få träffa deras alpackor och även få fika med våffla innan vi åker vidare. I Halmstad besöker vi Hallands Konstmuseum. Där kommer vi att få guidning om det klassiska ”binget”, det typiska sättet att sticka mönsterstickning i Halland som man gjort sedan 1700-talet.

 

Därefter äter vi lunch på Brunchbaren som även den finns inom museets väggar. (I skrivande stund är inte menyn klar, den presenteras veckan innan vår resa så vi får återkomma med mer info då). Till lunchen ingår också salladsbuffé, bröd smör och kaffe. Mätta och efter en halvtimmes resa mot Knäred besöker vi Bruddalens Hantverk. I butiken ställer ett tjugotal hantverkare ut sina alster till beskådande och försäljning.

 

På hemvägen gör vi ett stopp hos Gräddhyllan, Råstorp för fika. Var snäll och återkom så fort som möjligt, senast 27 april, med din anmälan till helene@damso.se och om du har du några allergier eller är intolerant så vi kan kontakta våra fika- och matställen och lämna besked.

 

Pris för hela dagen är 695 kr för medlem i Hemslöjden och 795 kr för icke medlem. Resa, fika fm och em, lunch samt inträde och guidning ingår.

Betala till postgiro 466 98 24-7 senast den 27 april. Glöm inte att skriva ditt namn samt Hemslöjdsresa på insättningen.